Nede med systemerne

Vi er vågnet op til en våd fredag med “kun” 23 grader, og jeg er næsten helt ked af at sige, hvor dejligt det er. Siden vi landede for en uge siden har dagtemperaturen været på ca 35 grader, og det er altså ret så varmt skulle jeg hilse og sige. Men selvom der er gråt udenfor vores vinduer, er vi nu fortsat ret så pjattede med at kigge over på Manhattan. 
Vi (eller nærmere mig og vores modem) har været sat lidt ud af kurs. Men nu er vi begge kørende igen; mit blev løst ved et par besøg på apoteket og derefter indtagelse af en halv pakke Imodium samt en liter blålig væske indeholdende forskellige salte (høje varmegrader, aircondition og jeg har aldrig været den bedste kombo 😉). Vores modem blev udskiftet her til morgen af en tekniker. Så som billedet viser, er ungerne ret så glade for at være på YouTube igen 😊

Ellers er ugen gået med udpakning, flere forsøg på at fylde vores gigantiske køleskab op (det er endnu ikke lykkes), prøvesmage om Oreos er lige så gode her som i DK samt være lettere ekstastisk (nok mest mig..) over, at Whole Foods er åbnet et par gader væk herfra. For de af jer der har været på ferie med mig i Frankrig, ved, hvor tosseglad jeg er for deres store supermarkeder (og apoteker..!) eller nærmere alt det spændende indhold i et sådant. Whole Foods slår dem alle, siger det bare. Hvad de ikke har i bland-selv nødder, kerner, mel etc. Samt alverdens biodynamisk/organisk/øko/fritgående/fritgræssende madvarer og take-away. Og ja, så kan man vel lægge ca 25% oveni danske Irma-priser. Generelt er fødevarer meget dyrere herovre end i DK, så skal nok også have sat mig ind i, hvordan deres kuponsystem virker, så jeg kan begynde at handle med rabatter. Der skulle forhåbentlig også kunne blive råd til at shoppe andet end fødevarer. Har hørt, Manhattan skulle huse ret mange lækre tøj- og skobutikker 😉

I eftermiddag kommer en dansk pige, som bor herovre fordi hun går på skuespillerskole. Hun skal undervise E og N i engelsk to gange om ugen. De er så småt begyndt at hilse, sige hvad de hedder og hvor gamle de er når nogen spørger. Og det er der ret ofte nogen der gør. Amerikanerne taler jo med alle, og hvor er det befriende. Det kunne vi altså godt tage lidt ved lære af hjemme. Som i går, da jeg kom slæbende med pænt tunge poser (fra Whole Foods), kunne én af mine naboer høre mig komme om hjørnet og holdte (selvfølgelig) elevatordøren tilbage indtil jeg kom ind. Jeg spurgte hende, om hun ventede på nogen, hvortil hun svarede, at hun ventede på mig, fordi hun kunne høre mig komme ned af gangen. Pænt af hende, og jeg bliver egentlig lige forbløffet hver gang. På mange måder virker de ikke til at have lige så travlt som os, det bemærker man dog også lidt negativt, som da jeg købte min telefon den anden dag. Tror det tog halvanden time. Havde E og N med, og de kedede sig bravt. Men den søde ekspedient havde lige så travlt med at tale om mine børns smukke øjne (kunne jo kun give ham ret..), lidt om det kommende præsidentvalg (både ham og hans kollega fra Den Dominikanske Republik risikerer at blive smidt ud af landet, hvis det står til Trump), høre lidt til DK og om mit første kæledyr (skildpadden Tobias) og selvfølgelig forsøge at sælge mig et hav af ekstrating. Det var selvfølgelig både rigtig hyggeligt men også en kende trættende. Men jeg fik mig en ny iPhone i meget smuk rosaguld 🙏 

Så altså bortset fra diverse systemnedbrud herhjemme i lejligheden går det godt. M stortrives i at gå på arbejde, heldigvis, ellers havde vi ikke rigtig vores berettigelse her. Da vi gik på Wall Street den anden dag, betroede han mig efterfølgende, at han havde gået der og leget med tanken om at iklæde sig et jakkesæt og gå der hver dag. Jaså, det kunne han da godt prøve, jeg er bare ikke så sikker på, det giver os meget mad på bordet, eller sko jeg kan gå i for den sags skyld 😊 Han har set for meget Suits, tror jeg, og så har han næsten et lige så stort crush på Harvey Specter som jeg har 😉

E synes amerikanerne er SÅ søde. Han er især ret pjattet med en af vores dørmænd/receptionister, som altid siger en masse til både E og N, som de jo ikke endnu fatter noget af. Jeg tror også, at de kan blive medvirkende til, at E og N’s engelske sprog hurtigere kommer til dem. I stue- og kælderetagen af vores bygning er der en pool, et motionsrum samt en basketbane. Basketbanen besøger vi mindst to gange om dagen, for E er blevet ret så vild med at spille. Jeg spillede selv basket tilbage i folkeskolen og i gym, og jeg troede jo selvfølgelig, at jeg var præcis på samme niveau, som da jeg stoppede (ikke at jeg nogensinde var fremragende..), men jeg må ofte se mig slået af E når vi bare øver skud på mål 😌

N er også glad for at være her, selvom hun nu også gerne vil hjem og starte i 0.klasse sammen med dem hun kender. Og det kan man jo ikke fortænke hende i. 

I eftermiddag er der film i biografen (nå ja, for sådan én er der også) i vores bygning for alle børn, så der går jeg ned med E og N og forhåbentlig er der jævnaldrende børn, så de kan lære andre at kende. Og så skal jeg ellers i gang med at opsøge alle de netværk der er, for der skulle være mange. 

I weekenden vil vi udforske dele af Lower Manhattan lørdag (der er en svensk bland-selv biks på Christopher Street, lige der hvor vores subway har endestation, hvor heldigt er det lige? Og ja, jeg bruger gerne 15 min i en subway tværs over Manhattan for at handle bland-selv 😉), søndag skal vi på en diner her i Wburg, da jeg har lovet E og N rigtige amerikanske pandekager. Dineren skulle efter sigende være ét af Beyonce og Jay-Z’s favoritsteder. Så dem satser jeg da selvfølgelig på at møde mens jeg smovser mig i fede pandekager smurt godt ind i sirup. Kunne være både kønt og godt 😊

Ha’ en skøn weekend alle sammen fyldt med alt gode 😊

2 thoughts on “Nede med systemerne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s