Trick or Treat – Happy Halloween

img_2020

Lad mig starte med at slå én ting fast; Halloween i Danmark bliver aldrig det samme igen for Emil og Nanna. De kan fremover kun blive skuffede. Og lad mig da også slå én anden ting fast, som nok ikke kommer bag på ret mange; amerikanerne er IKKE, og jeg gentager, ikke, sukkerforskrækkede. De er bestemt forskrækkede over pænt meget andet, som fx nødder (dog ikke Nutella), gluten og fedt.

Vi startede med at holde Halloween forrige fredag, hvor der var fest fredag aften i vores bygning for de voksne, men børn var også velkommen. Det endte da også med at være mere en børnefest end en voksenfest, hvor børnene svingede deres bedste dansemoves til tonerne fra en DJ mens vi voksne drak lyserød t-quila. Selvom det bliver farvet lyserødt, er t-quila bare aldrig en god ide, det måtte jeg da også sande dagen efter. Jeg var dog ikke så dårlig, at jeg ikke kunne tage til yoga lørdag formiddag mens Michael tog Emil og Nanna med til “Arts and Crafts” med Halloween tema. Søndag var der Halloweenfest for børnene med en tryllekunster (som tryllede en rigtig kanin op af hatten til stor begejstring for alle), ballondyr, ansigtsmaling, candyfloss og godt med dans.

I går søndag startede det “rigtige” halloween da der mellem kl.16-19 var arrangeret “Trick or Treat” her i vores bygning samt nabobygning. Vi skrev os på en liste, sammen med ca 50 andre lejligheder, så børnene kunne se, at de var velkommen her, og vi ligeledes kunne se, hvilke lejligheder, vi kunne banke på hos. Nanna, Emil og jeg tog alle tre afsted udklædte mens vi lod Michael om at skræmme de udklædte børn fra vid os sans når de ringede på vores dør. Det var samtidig en hyggelig måde at møde andre i vores bygning på, for vi mødte mange rundt på gangene og ikke mindst hos dem, vi ringede på hos. Emil og Nanna var hver udstyret med græskar spande, som de kunne opbevare deres snoller i. Nedenstående billede er søndagens fangst

img_2019

Nannas håndtag faldt af, fordi den var for tung og Emil blev ved med at tabe det øverste af sit indhold, fordi der var top på.

Det blev mandag og Halloween. I skolen skulle alle børn møde op udklædte, hvis de ville, og kl.13.30 var vi forældre inviteret til at se dem gå i parade rundt om skolen efterfulgt af hygge i klasselokalerne. Det var en sand fornøjelse at aflevere begge børn i skolen i morges, for samtlige lærere var også klædt ud, så stemningen var allerede ret festligt fra morgenstunden. Da jeg kom hen på skolen igen til paraden, blev de ført af deres trommespillende musiklærer, som var klædt ud som zombie, dog iklædt jakke og slips (som altid). Da paraden var slut fulgte forældrene med op i klasserne, hvor der blev delt kager, snoller, kiks, juice mm ud, som forskellige forældre havde medbragt. Det er nu anden gang, jeg ikke har opfanget, at man som forældre medbringer noget til disse arrangementer til fælles uddeling. I Danmark var jeg vant til, at dette var nøje planlagt og uddelegeret. Det virkede heldigvis ikke som om, at nogen manglede noget 🙂

Efter skole havde jeg aftalt med to mødre fra Nannas klasse samt en mor fra Emils klasse, at vi kunne gå ud sammen. Det er meget normalt, at man går rundt til butikkerne, som har gjort enormt meget ud af udsmykning samt udklædning hos de ansatte, så vi gik fra North 12.th Street til North 6.th Street på Bedford Avenue, hvor de fleste butikker, barer, cafeer og restauranter er i Williamsburg. Og da vi landede på N6 var Emil og Nannas græskar lige så proppede som i går. Derfra gik vi alle hjemad. Vi besluttede os for at gå op til Michaels kontor, og der var de (læs: Jeg!) så heldig, at de fik Superflyers af én af de andre danskere, som også sidder i samme kontorfællesskab som Michaels firma. Derfra var det hjem i sofaen med iPads og masser af snoller.

For at samle op, hvor jeg startede, så har jeg aldrig oplevet, at hverken vi eller vores børn for den sags skyld har haft så meget snoller på én gang i huset. De har hver fyldt en gymnastikpose op med de sidste to dages fangster. Så meget tror jeg aldrig de nogensinde vil få i Danmark til Halloween. Mange af stederne vi kom, fik de hver en håndfuld chokolade, tyggegummi, vingummier og slikkepinde.

img_2048

Mens jeg skriver dette i min sofa, med udsigt til Empire State, som også fejrer Halloween ved at have et farvestrålende lysshow i toppen af bygningen, nyder jeg en kop te og ikke mindst nogle af de rester vi har, som ikke blev givet væk søndag, fordi vi måske havde købt lige rigeligt. Fredagssnolleren er sikret det næste halve år – Happy Halloween 🙂

img_2050-1

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s