Hvorfor Williamsburg?

img_1895

Jeg er et par gange blevet spurgt til, hvorfor vi valgte at bosætte os i Williamsburg af alle de muligheder New York har, og det er der egentlig flere grunde til. Vi var herovre i maj måned, hvor vi var ret praktiske med alt lige fra skolebesøg og lejlighedskiggeri. Vi besluttede ret hurtigt, altså inden vi var herovre i maj, at vi ville bo i Williamsburg, og for mit vedkommende, uden at have været her før. Så derfor kunne vi hjemmefra lave aftaler med skoler og lejligheder, vi gerne ville se.

Williamsburg var for ti år siden ikke et område man ønskede at færdes i efter mørkets frembrud, og jeg ser da også high school elever, der, på vej til subwaye’en, har politieskorte  fordi de har lidt svært ved at gå ordentlig på et fortov. Når det er sagt, så føler jeg mig faktisk mere tryg ved at gå rundt her efter mørkets frembrud end jeg gør i Aalborg. Jeg føler mig rigtig godt tilpas i den her bydel, som på den ene side er enorm rå og industriel men på flere områder har en ro og en varme, som gør, at jeg føler mig hjemme og tryg her.

img_2021

Jeg elsker diversiteten i Williamsburg, den er langt fra så homogen, som vi er vant til i Aalborg. Her er et fantastisk liv og et skønt udemiljø. Her dufter ret ofte af friskkværnet kaffe (eller øl) fra de mange kaffebarer, og det er de fleste dage meget fristende at sætte sig ind på én af de mange hyggelige cafeer med en skøn kop kaffe eller te samt en god bog.

img_1139

Det er en bydel i en ekstrem forvandling, hvor der side om side med gamle fabrikker og lagerhaller bliver bygget høje (dyre) lejlighedskomplekser. Siden vi flyttede hertil har Apple, Whole Foods og Chipotle åbnet butikker, hvilket gør, at man taler om Williamsburg som miniManhattan. Flere flytter lidt længere ud som fx Buschwick, fordi Williamsburg er blevet for dyr og for poleret. Personligt håber jeg også, at her aldrig bliver for “pænt”. Hvis jeg ønsker Manhattan, kan jeg med subway’en stå på Union Square i løbet af 7 minutter. Jeg bruger ofte både halve og hele dage på Manhattan, men det bedste ved sådan en tur er næsten at lande på Bedford Avenue igen, hvor der trods alt, er knap så larmende end på Manhattan.

img_1866

Midt i mellem industri og øde områder finder man de bedste spisesteder, som fx Robertas i East Williamsburg eller Glasserie i Greenpoint. Flere har sagt, at vi kommer hjem som de vildeste madsnobber fordi der er så mange muligheder for lækker mad. Det er dog langt fra kun i Williamsburg de gode spisesteder findes, Manhattan er i den grad et sandt madmekka.

Så summa summarum for vores valg; Williamsburg er tæt på Michaels arbejde, det har den hyggelige og varme stemning, som gjorde, at vi blev ret forelskede i bydelen tilbage i maj. Vi følte os trygge, også til at have vores børn med herover, hvilket klart var noget af det vigtigste. Her er roligt samtidig med at livet leves udenfor. Manhattan kan vi vælge til i løbet af få minutter, og så har denne del af New York jo den flotte Manhattan skyline, som vi heldigvis fortsat værdsætter og forhåbentlig aldrig bliver trætte af

img_1713

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s