Sundhedsforsikring….

…er altså ikke for almindelige mennesker. Jeg bliver ret ofte mindet om, hvor fuldstændig fantastisk vi har det i Danmark, og inden nogen begynder at brokke sig, synes jeg, at du/I skulle pakke kufferten og tage et halvt års udlandsophold et sted som ikke minder om Danmark. Tag nu fx et lægebesøg i Danmark. Ja, jeg ved godt, der er lægemangel visse steder i Danmark, og at det lægehus man ønsker at blive tilknyttet måske har lukket for tilgang. Men du kan faktisk blive tilset af en læge uden at have en klejne på lommen, og skulle du sendes videre på et sygehus, skal du heller ikke her spekulere på, om du har råd til en operation eller ej. Du kan selvfølgelig betale dig fra det på et privathospital, selvom om det ofte er de selvsamme læger, der i deres fritid cutter og lapper dig, som de ville have gjort det på det offentlige sygehus. Kontroversielt emne, I know.

Men hvorom alting er, så har vi netop fået ny sundhedsforsikring, fordi den tidligere ikke havde nok udbydere. Som i læger og tandlæger, der samarbejdede med vores sundhedsforsikring. Jeg troede, måske naivt, at havde man bare en sundhedsforsikring her i Guds eget land, så var man 100 % sikret. Det er man så ikke, skulle jeg hilse at sige. Vi har som nævnt fået ny sundhedsforsikring, og nu skal jeg så forsøge at finde en læge til mig selv, for jeg må også hellere få givet mig selv den Hepatitis B, som ungerne er blevet beriget med. Men, som så meget andet her i USA, er det ikke så ligetil, for én ting er, hvad selve sundhedsforsikringen hedder, dernæst er vi under én af deres sundhedsplaner, og der er sådan ca 61 af dem. På mit sundhedskort står der et nummer, som i oversigten på hjemmesiden er blevet forvandlet til et navn. Da jeg vil til bunds i oversættelsen af et nummer til en navn, bliver jeg nu udstyret med en 99 (nioghalvfems!) siders manuel til at lære min sundhedsforsikring bedre at kende og forhåbentlig få opklaret, hvilken sundhedsplan vi tilhører.

Armen altså, nogen gange bliver jeg lidt træt. Vi er jo endda så privilegerede, at vi får betalt en sundhedsforsikring gennem Michaels arbejde (det er langt fra givet), så måske jeg bare skal stoppe med at brokke mig og være taknemmelig. Jeg kan virkelig godt forstå, når nogle politikere i det her land begynder at pippe lidt op om, hvilket fantastisk sundhedssystem hippierne (ja, for sådan ser de os i nogle sammenhænge) i Danmark har. Nå ja, og ikke nok med, at din læge skal have et samarbejde med din sundhedsforsikring, bliver du så henvist til et sygehus, som efter sigende har et samarbejde med din sundhedsforsikring, så er det ikke sikkert, at den læge der skal operere dig har et samarbejde med din sundhedsforsikring. Har hørt beretninger fra herboende danskere, der, i øjeblikket inden narkosen, bliver bedt om at underskrive, at de forresten selv betaler for den kommende operation, da lægen ikke samarbejder med deres sundhedsforsikring… Vi har det altså ret godt i Danmark 🙂

2 thoughts on “Sundhedsforsikring….

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s