Skolevalg

I starten af september starter skoleåret op igen i New York, og udover et nyt skoleår igen begynder, betyder det også at vores to poder skal starte på et helt nyt skolekapitel i deres liv. N kommer direkte fra børnehaven, og skal hun følge sin aldersgruppe skal hun starte i 1.grade og altså med børn som har gået i skole et år og som brugte deres år i Kindergarden på at lære at stave og læse. Så ikke alene er hun bagud fra starten med at skrive og læse, hun er også bagud med sproget. E er heldigvis “kun” bagud med sproget, og skal han følge sin aldersgruppe skal han starte i 3.grade. De er dog også lidt foran fagligt, men er ikke så bekymret for ham.

Dernæst er der hele valget af skole, som siden vi fandt ud af, vi skulle til New York, har voldt os bekymringer af større og mindre grad. Og det er vi åbenbart ikke ene om, da det kan have betydning for hvilke college børnene senere hen kan komme ind på, så vidt som jeg har forstået det. Så amerikanske forældre har tidligt i deres børns liv travlt med at undersøge skoler samt indskrive dem til de bedste.

Der er de offentlige skoler, de private og så er der også en del charter schools. De er også offentlige men selvkørende. Har endnu ikke helt forstået konceptet af dem, men da vi hørte godt om dem besøgte vi også sådan én tilbage i maj. Vi fik af vide dengang, at vi var for sent ude og lodtrækningen for at komme ind var foregået. Så vi har derfor hele tiden regnet med, at begge børn skulle på den offentlige skole, som ligger 10 min gang herfra. Havde hørt lidt blandet om den skole, så vi var på forhånd lidt bekymret. En privat skole har aldrig været en (økonomisk) mulighed, da det snildt kan koste mellem 200.000-300.000 kr pr barn pr skoleår.

Vi blev dog enige om, at skrive dem op til den charter school vi havde besøgt, selvom vi havde fået af vide, at det nok ikke blev muligt til skolestart. Jeg kontaktede skolen i går, og de sagde, at N kunne starte i Kindergarden, men E var der nok ikke plads til. Det ville de finde ud af, når rektor var tilbage næste uge. Efter vi havde været på skolen i går og indskrive dem, ringede de for glædeligt at fortælle, at der også er plads til E til skolestart. Virkelig dejligt og en kæmpe lettelse. Noget af det, som tiltalte M og jeg mest ved skolen var, at der er to lærere pr klassetrin samt at jeg må være der rigtig meget, hvilket bliver godt i starten. Vi er knap så bekymrede for deres faglige udvikling, den skal de nok komme efter når vi er i DK igen, men at de bliver trygge og udvikler sig sprogligt er meget mere vigtigt for os. Skolen ligger dog 25 min gang herfra, så det er lidt et minus. Til gengæld er der skolebus, så til vinter bliver det sikkert populært. Og ja, det er de klassiske gule skolebusser der henter og bringer.

I dag tog vi op til den offentlige skole i nærheden for også at skrive dem ind der, blot for en sikkerheds skyld. Der vil de skulle starte i henholdsvis 1. og 3.grade, så fagligt vil de allerede være bagud, og når så samtidig har sproget at kæmpe med, tror jeg fortsat, charter skolen er bedre. Til gengæld fik vi to bæreposer fulde af bøger, som E og N måtte få, så de har lidt at øve sig på inden de starter i skole. De kunne lige så godt have modtaget to bæreposer fulde af snoller, så glade blev de for alle deres nye bøger. I skrivende stund sidder de på deres værelse og tegner og skriver i deres nye bøger 😊


Formoder ikke, det bliver det sidste I hører fra mig angående skolen her i Williamsburg 😊

2 thoughts on “Skolevalg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s