Just an other day in NY 


Sunday is Funday, også for os 😊 så vi tog på tur. Vi startede i L train mod endestationen på Manhatten, som er ved 8. Avenue og 14.street. For enden af 14.street kan man gå op på High Line Park, som er er en grøn oase/park, der er bygget oppe på en gammel jernbanestrækning hævet over jorden. Derfra har man en smuk udsigt ud over Hudson River. Vi gik sydover så vi landede på én af de mange legepladser, hvor der også er vandlegeplads. Desværre er vores børn lidt bange for andre ukendte børn, især de amerikanske, som rigtig gerne vil lege med dem, men da de jo ikke kan tale dansk, holder vores børn sig helst helt tæt op af os. At vi så havde taget en sodavand og Oreos med, som vi delte på en bænk på legepladsen, gjorde nok også, at de absolut ikke skulle nogen steder. Men det var en fin legeplads 😉

Vi kunne se One World Trade Center under hele vores tur, og da især E, har fået en stor interesse i at vide alt (ALT!) om de største skyskrabere i byen, skulle vi selvfølgelig gå derned. Spørg ham om antal etager og elevatorer, højde mv og han ved det 😊 Vi gik langs med Hudson River, og undervejs er der rigtig meget at se; vandscootere, havkajakker, store luksusyachts, skaterparker mm. M og jeg følte, at vi nær havde fået solstik, for vi gik med solen i hovedet hele tiden. Ungerne derimod var ikke synderligt ramt, for der var så meget at se på. 

Vi kom ned til Ground Zero, og det var måske lidt overvældende for E og N at se. Vi kan se One World Trade Center fra vores lejlighed, og jeg har, måske ikke så pædagogisk, fortalt dem, hvad der skete 11.9.2001. Men for dem at stå dernede, se de to store huller i jorden, hvor tårnene stod samt se navnene på dem der omkom, gjorde et ret stort indtryk på dem begge, og de havde selvfølgelig ret mange spørgsmål. 

Derfra havde vi talt om at gå over Brooklyn Bridge, men vi havde på det tidspunkt gået knap 9 km, så alle var forståeligt nok trætte. Vi gik derfor ned til Pier 11 bag ved Wall Street for at tage båden hjem til Williamsburg. 
Da vi kom hjem, flød der med vand fra loftet på badeværelset, ned langs væggen og ud på gulvet. Vi fik fat i receptionen, og de sendte en handyman op. Han mener, det må komme fra lejligheden over os, så han ville tjekke den lejlighed. Det er nu en time siden, og vi har endnu ikke hverken hørt eller set mere til nogen. Og vandet drypper endnu 🙁 Fortsættelse følger.. 

I går havde vi lovet E og N hver et løbehjul, så vi fik dem lokket med på en længere tur på gåben, fordi vi havde set en cykelbutik i den sydlige del af Williamsburg, som sælger de løbehjul, vi gerne vil købe til dem. Der var virkelig kvalmende varmt i går, så der var lidt kriser undervejs, heldigvis kunne vi lokke dem med, at de kunne køre på seje og spritnye løbehjul på hjemturen. Da vi (endelig) kom frem til butikken, var den lukket. Det viste sig, at ejeren er jøde, og de har jo helligdag om lørdagen. Den var åben igen søndag. Så fremover, tjekker vi altid åbningstider inden (!) vi går nogen steder. De blev efterfølgende bestilt på Wal-Mart med levering onsdag, de selv samme vi havde kigget på onsdag aften på nettet, men vi syntes alligevel lige, det var en god ide at se dem live inden vi købte. Må bare endnu engang konstatere, at online shopping vinder mere og mere.  

Så alt i alt, har vi gået ca 20 km samlet lørdag og søndag med vores kiddos. Og fået set en masse 😊

Håber I har haft en skøn weekend

One thought on “Just an other day in NY 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s