Lidt mere skoletanker


I går skulle N og E være startet i skole, hvis vi var i Aalborg. N skulle være startet i 0.klasse, og det er der jo bare noget helt specielt ved. At hun ikke skulle starte nu, var også lidt i mine overvejelser inden vi sagde ja til vores New York eventyr, selvom det jo i det store billede, nok ikke fylder så meget. Troede jeg! For da jeg så billeder af nogle af hendes klassekammerater, som havde første skoledag, fik jeg alligevel lidt ondt i maven. For den dag kommer bare aldrig igen. Hun satte selv ord på det, da vi i sidste uge skrev postkort til den klasse hun skulle være startet i, hvor jeg skrev som hun dikterede, at hun var ked af, at hun ikke skulle starte med dem alle nu, og at hun glædede sig til at se dem alle om et år. Av, den gjorde lidt ondt 😔 Og så, samtidig med mit tankemylder, blev jeg ringet op af én af de andre skoler, vi havde skrevet dem op til, men havde fået af vide, at ventelisten var laaaaang. Hun kunne gladeligt fortælle, N var blevet optaget, og at E står nummer 1 på en venteliste. Arghhh, flere valg og dermed også det svære dilemma ved fravalg. Har heldigvis kontakt til en anden dansk mor, hvis søn går på den skole, og de er rigtig glade for skolen. De har et stærkt science program, og jeg er sikker på, at især E ville elske det. De har også en ret skrap disciplin, og det kan for nogen måske være svært. N skulle starte i 1.grade og altså med andre børn som allerede har gået i skole et år. Så udover at være udfordret sprogligt, skulle hun også udfordres noget mere fagligt. Skolen sagde til os, at så kunne man rykke hende ned i Kindergarden. N skulle starte næste uge, og E, hvis han fik plads, ugen efter. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at de trænger til at komme ud blandt andre børn, at have lidt mere struktur i hverdagen og så trænger moderen (helt egoistisk) til lidt mere egen tid. Misforstå mig ikke, jeg elsker at være sammen med mine børn samt alt den tid vi har sammen lige nu, meeen der er altså grænser 😉

Skoledagen starter hver morgen kl7.45 og slutter 15.45 mandag, tirsdag, torsdag og fredag. Onsdag til kl12.30 (hvem sagde lange skoledage i DK?!?) Vi skal altså hjemmefra ca 7.20 hver morgen, for her er der ikke noget der hedder, at man kommer i skole kl7.47… 

Den anden skole, begge børn er kommet ind på, har en mere kreativ tilgang til læring, og det vil passe N rigtig godt. På den skole starter N i Kindergarden og E i 2.grade, så det passer fagligt men så er de ca et år ældre end deres klassekammerater. Men det er jeg nu sikker på nok skal gå. 

Så da vi havde lagt plusser og minusser sammen valgte vi den charter School de først kom ind på. Den ligger også ved siden af en park, som de bruger meget. Skoletiden hedder 8.20-15.20 hver dag, og så skal vi heller ikke alt for tidligt hjemmefra om morgenen 😊 De har første skoledag 6.9, og så har vi også god tid til lægebesøg (skolen skal have en rapport over deres sundhedstilstand), eventuelle vacciner, hvis de kræver andet/mere end det vaccinationsprogram de har fulgt i DK, få indkøbt skoleuniformer (grønne trøjer/poloer med skolens logo og selvvalgt underdel i mørke toner samt kondisko) samt den alenlange liste vi har fået udleveret

Og jeps, skulle vi være i tvivl på engelsk er der også en spansk oversættelse. De kommer begge til at lære spansk fire timer om ugen, og de kommer med størst sandsynlighed til at gå i klasse med mange sydamerikanere. Kunne være fedt, hvis de kommer hjem med to ekstra sprog i bagagen 😉

2 thoughts on “Lidt mere skoletanker

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s