Surrealistisk (hverdags)realisme

Er det overhovedet et begreb? Det er sådan cirka sådan, vi til stadighed kan have det her i New York, selv i dag på månedsdagen for vores ankomst som “wanna-be-new-yorkere”. For selv om vi har fået godt gang i en normal hverdag her på matriklen, er det fortsat meget surrealistisk, at vi lever og bor i New York, og skal gøre det 11 måneder endnu (og det sagt med lidt panik i stemmen, for der er allerede gået en måned…) Det er lidt ligesom da vi fik Emil, og alle (unge som gamle) sagde, at nu skulle vi huske at nyde det fuldt ud, for det går bare så stærkt. Men hvordan nyder man mere end man gør i forvejen?

Michael og jeg var på date i lørdags. Vi havde fået verdens bedste Julie til at passe vores børn, mens vi drog på Marlow and Sons, som virkelig kan anbefales, hvis man kommer i nærheden af New York og i særdeleshed i nærheden af Williamsburg. Forestil jer at blive taget imod af en kvindelig, meget smilende, tjener i ført tøj, som sidst har siddet på Cindy Lauper en gang tilbage i 80’erne (dog i knap så hidsige farver), musikken er ligeledes hentet fra selvsamme årti samtidig med, at indretningen minder om en blanding af lidt dunkel vinstue møder hipster kaffebar. Menuen er sammensat efter årstiden, og er man til østers, findes der et godt udvalg af det. Det sprang vi nu over og fik i stedet for en lækker blanding af deres signatur retter. Kl.21 fik vi en sms fra Julie om, at nu sov begge unger, så vi kunne bare tage en ekstra drink ude. Som befalet så gjort 🙂

Søndag havde vi talt om, at tage East River Ferry ned til DUMBO for at tage turen over Brooklyn Bridge, men hverken Emil eller Michael var helt på toppen, så de blev hjemme og i stedet for, tog Nanna og jeg færgen til DUMBO, hvor vi gik på loppemarked. Det var desværre ikke så spændende, så hvad vi ikke brugte af penge på loppefund blev i stedet brugt på mad. Der var en bod (Ramen Burger), som hver lørdag står på Smorgasburg markedet (det kræver et indlæg for sig selv, for hold nu op alt det lækre mad, kaffe, is etc. man kan erhverve sig)  her i Williamsburg, og der er en evig gigant lang kø til netop deres bod. Vi kan se det fra vores lejlighed, og vi taler hver lørdag om, at vi må ned og smage deres burgere, inden køen vokser sig for stor. Nå, men Ramen Burger’s bod stod nu på loppemarkedet, uden kø, så nu skulle Nanna og jeg da smage deres signatur burger. Det er så en almindelig burgerbøf, ruccola, en hemmelig sauce og i stedet for almindelige burgerboller er de lavet af nudler. Armen jeg siger jer, den var virkelig god, og det var vi begge meget enige om. Derefter var vi selvfølgelig tørstige, så vi købte os en lækker hindbær/rabarber iste. Amerikanerne kan virkelig noget med iste i enormt mange afskygninger, og man forstår virkelig også godt, det er så populært her i varmen. Vi gik fra loppemarkedet, som er under og omkring Manhattan Bridge, tilbage mod Brooklyn Bridge, hvorfra færgen tilbage til os går. Vi gik af små hyggelige stier omringet af træer, buske og blomster. Det var super hyggeligt. Og selvfølgelig ind mellem stierne findes der store legepladser til børn, og ikke mindst hundelegepladser, som vel findes i nærmest lige så stor udstrækning som legepladser til børn. Nå ja, og samtidig gik vi med en skøn udsigt til Manhattan. Inden vores færge afgik havde vi heldigvis tid til en is. IMG_1322

Vi fik hver en vaffel med to kugler is, som egentlig mere mindede om fire kugler. Jeg var ret overbevist om, at Nanna ville levne, for det var virkelig en stor is, men hun er jo ikke min datter for ingenting, så selvfølgelig spiste hun op. Jeg behøver vel ikke at nævne, at jeg selvfølgelig også fik spist min is.

Vi nåede lige hjem til at se 2. halvleg af håndboldkampen sammen med Michael og Emil, som mens vi var væk, havde fået bygget et stort LEGO fly færdig.

Tror begge vores børn havde godt af en dag væk fra hinanden. De er virkelig gode til at lege sammen, de har heller ikke så mange andre muligheder, men en halv søndag alene med den ene forælder giver lidt ekstra godt til alle.

Her er lidt billeder fra Nanna’s og min tur til DUMBO

IMG_1313

Manhattan Bridge

IMG_1314

På vej tilbage mod Brooklyn Bridge ad hyggelige brostensbelagte gader

IMG_1318

Ad grønne stier i DUMBO

Det var så hyggeligt at være på tur med Nanna i DUMBO, og vi skal helt sikkert have Emil og Michael med næste gang, så vi sammen også kan tage turen over Brooklyn Bridge. Da jeg gik med Nanna her på denne sti tænkte jeg, at det fortsat er så surrealistisk, at det her er i vores nuværende baghave, og at vi kan besøge det (og meget andet) det næste år lige så meget vi vil. Hvor heldig har man lov at være 😉

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s