Community Circle

Èn gang om måneden afholder Emil og Nannas skole “Community Circle”, hvor de samles og fx hylder en amerikansk personlighed eller filmer “Mannequin Challenge”. Som vanligt for et par uger siden, skulle de igen afholde Community Circle. Ugen op til havde Nanna været ret trist og havde dagligt ondt i maven over at skulle i skole. Det viste sig, at hun var nervøs for Community Circle, fordi hun skulle op på scenen, da hun var “Student of the month”. Hver måned er én elev fra hver klasse på hver årgang student of the month, og for december, var Nanna altså den udvalgte. Hun spurgte, om jeg ikke ville tage med, og da lærerne også opfordrede mig til det, skulle jeg selvfølgelig med (selvom mit pludselige skolebesøg overhovedet ikke harmonerede med koordineringen af eftermiddagens overraskelse).

Jeg tropper op i skolens gymnastik sal, hvor fredags festen i høj grad er i gang med høj musik og dansende lærere. Alle elever kommer ind og sætter sig ned. Nanna er på det her tidspunkt helt knust og vil ikke op på den scene sammen med de andre elever. Men inden alle månedens studerende skal fejres er der så meget andet der skal fejres og hyldes, bl.a. får eleverne i løbet af en måned “carry coupons” for godt arbejde, som denne dag bliver indløst til gaver, hvilket der selvfølgelig også blevet danset og spillet høj musik til. Desuden var det weekenden op til Martin Luther King Juniors fødselsdag (det er en helligdag her i USA), så der bliver sunget en sang for ham, og derefter er der fem elever, der på skift træder frem og fortæller om hans liv. Og ja, det er virkelig super amerikansk det her, men jeg må ærligt indrømme, da denne her 8 årige sorte dreng træder frem med ordene “I have a dream…” måtte jeg blinke lidt ekstra for ikke at lade tårerne få frit løb. Både fordi den tale og de ord fortsat er så vigtige, men også stoltheden over, at vores børn går i en skole, hvor de dagligt lærer enormt meget om andre mennesker og kulturer, at vi uanset hudfarve har en lige ret til at være her, samt at empati og respekt er livsvigtige parametre for et stærkt samfund.  De får så meget mere end en god sproglig ballast med sig hjem i bagagen efter vores udstationering i New York

Puha det blev lidt tungt det her, så lad os springe videre til Nanna, som overhovedet ikke skulle op på nogen scene, men blev siddende ved mig med hovedet godt gemt inde under min jakke.

Da det hele var slut var der selvfølgelig fælles dans igen, og det er simpelthen sådan en glædelig fornøjelse at se både lærere og elever gå i socialt danseamok til bl.a. denne her:

2 thoughts on “Community Circle

 1. tyndfed siger:

  Der er så mange der burde læse og lære af det her! Vi som forældre har et ansvar for, at vores børn vokser op med respekt og tolerance, og I giver virkelig jeres børn en kæmpe portion af begge dele!

  Liked by 1 person

  • hverdagiwilliamsburg siger:

   ELSKER vores skoles Community Circle. I fredags skulle hele skolen fejre at de kommende 3. Og 4.klasse skulle starte stats test denne uge. Så i stedet for at synes at stats teste børn er noget f…. har skabt laver man en fest ud af det på forhånd. Emil sagde i går morges, at han godt gad det var ham der gik i 3.klasse så han kunne lave test. Heldigvis lærer han her, at tests ikke er farlige med konstruktive

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s