Ferien du (helst) ikke vil hjem fra 


Paradis tur/retur. Sådan føles det i hvert fald efter en uge i Tulum Beach (ikke at forveksle med Tulum By) i Mexico, hvor jeg snildt kunne have blevet et par dage (eller uger!!) mere. Det gik jo lige så godt med at spise lækker mexicansk mad, skylle det ned med enten Coronas (de kommer aldrig til at smage lige så godt igen som i Tulum) eller med smukke farvestrålende coctails, dase på stranden eller i hængekøjen, snorkle med begge børn samt få fornyet mit spanske sprog, som var godt at have kendskab til, især i taxier, hvor engelsk ikke var særlig meget talt.

Hyggelig hovedgave

Tulum er noget af det mest hyggelige og luksus hippie (ordet er vist blevet udskiftet med boheme) område, alt er meget afslappet, alle vi mødte var super søde og meget hjælpsomme. Stranden er smuk, havet turkisblåt og sandet kridhvidt. I den grad en diametral modsætning til stenbroen her i Brooklyn til trods for at mange fra den kreative Brooklyn elite ynder at holde deres ferie i Tulum. Priserne er også skruet noget i vejret efter et noget mere velhavende publikum. Men til trods for, at vi hverken hører til den kreative eller velhavende elite følte vi os nu ret godt hjemme i Tulum alligevel. Måske det har noget at gøre med den føromtalte boheme livsstil, som kaster et fredfyldt skjold henover de fleste.

Vores lille cabana

Vores udsigt når vi spiste morgenmad

Vi boede på et lille økovenligt hotel i Tulum, som kun bestod af 10 hytter på stranden, alle med udsigt til havet. Der var hængekøjer ved hytten, hvori Emil og jeg flittigt brugte hver dag i siestaen til at læse Harry Potter. Der var også tilknyttet en lille restaurant til hotellet, hvor morgenmaden dagligt blev indtaget. Vi boede ca midt på “hovedgaden”, så vi havde små hyggelige butikker og restauranter, hvor de fleste smagsløg ville kunne tilfredsstilles, i den tætteste nærhed. Det er først for nyligt, at der er kommet elektricitet til byen, og flere restauranter er under åben himmel med sparsom elektricitet men med en hyggelig overflod af levende belysning.

Jeg er drønhamrende misundelig på dem, som har en Tulum ferie tilgode, for er man til smukke strande, krystalklart vand, hyggelige hoteller (som aldrig er højere end med en førstesal samt udelukkende bygget i naturlige materialer fra Tulum og omegn), den skønneste afslappede livsstil, en enorm gæstfrihed, mexicansk mad og farvestrålende drinks kan det altså kun gå for langsomt med at få bestilt en ferie til Tulum. Er man ikke til noget af ovenstående, ja så skal man nok holde sig fra Tulum 😉

One thought on “Ferien du (helst) ikke vil hjem fra 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s