Skole udflugter


New York er kendt for mange ting, og specielle seværdigheder er så sandelig én af dem. Skolerne her i New York, har jeg indtryk af, er også ret gode til at bruge byen til skoleudflugter. Og således er vores børn enormt heldige at komme ud og opleve meget af byen som en del af skoleprojekter. Fx har Emil været på tur til One World Observatory (det nye World Trade Center) da de havde et tema om opbygningen af byen New York. Som afslutning på det tema tog hele klassen inklusive lærere en skolebus ind til Financial District for at tage elevatoren op til 103. etage, så de kunne se New York fra oven.

De fleste gange vil de meget gerne have frivillige med, og eftersom jeg jo ikke laver så meget ud over at sortere frugt i farver, har jeg jo masser af tid til at deltage. Jeg kunne desværre ikke være med da de skulle i One World Observatory, for de havde lige akkurat fået billetter til klassen og lærerne, så den tur klarede de selv. Men for et par uger siden fik jeg tilbuddet igen, denne gang gik turen til New York Transit Museum. Når skolen skal på udflugt foregår det altid i de gule skolebusser, og alene den tur er for mig et kulturelt indslag 😉 De er lige så larmende, ukomfortable og små lugtende som man kunne forestille sig. Til gengæld er de jo en institution i sig selv, som er sjov at opleve.


New York Transit Museum er virkelig et godt sted at tage børn med hen, hvis man er på ferie i New York. Den store oplevelse starter allerede ved indgange til museet, da man går ned at trapperne, som gik man ned til en subway. Og jeg skal da ærligt også indrømme, at det undrede mig, at vi skulle køre med subway det sidste stykke vej til museet efter skolebussen havde sat os af. Men da jeg fik kigget lidt nærmere, var der jo et fint skilt, hvorpå der stod New York Transit Museum. Havde jeg lavet lidt research inden denne udflugt, havde jeg nok læst mig frem til, at museet er en gammel nedlagt subway station. 


Vi blev modtaget af én af de ansatte, som samtidig skulle vise os rundt på museet. Han var en super formidler og formidabel til at få alle 24 skolebørn OG os voksne til at lytte interesseret. Vi så de første toge, der blev kørt med, da der kun var nogle få subway linjer, og jeg tror det mest interessante “indslag” kom fra én af de andre ansatte, som var klædt ud som én af de mange arbejdere, der manuelt var med til at bygge subway tunnellerne. Emil havde efterfølgende svært at forstå, at han kunne fortælle om sit arbejde for 100 år siden og fortsat være i live. Ret sødt, men det siger også noget om, hvor interessant han var. De skulle også sammen med ham vise, hvordan de gik rundt i mudder til knæene, gravede, sendte spande med mudder op samt sprængte dynamit. Han fortalte ligeledes om, hvordan man bygger tunnellerne under East River, så vandet ikke trænger ind, men hvor galt det alligevel kunne gå mens de byggede dem.


Da vi var færdige på museet og var på vej op mod den ventede skolebus, sagde Emil, at det var det bedste museum han nogensinde havde været på, også langt bedre end Museum of Natural History. Så hermed en god ide givet videre, hvis man rejser til New York med børn; New York Transit Museum. Og så kan jeg lige tilskyde, at både Emil og jeg klart vil anbefale, at man booker en guidet tur, hvis muligt.


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s