San Francisco, you had me at “Hello”


Vi har nu befundet os i denne smukke og mildest talt skønne by siden søndag formiddag, og det må siges at være “love at first sight”. Vi drog ret tidligt fra New York – flyet skulle afgå kl.6 (om morgenen!) fra Newark, så kl.3.15 blev vi afhentet af en Uber. Vi var måske lidt tidligt på farten, men man ved aldrig når man skal tværs over Manhattan og desuden er det ikke alle amerikanske lufthavne, hvor tingene går som smurt. Af sted kom vi, ind i flyet til tiden og lige inden take off kørte piloten flyet ind til siden, for der var noget med en knap og noget hydraulik der skulle tjekkes (“the left phalange” – eller mangel på samme…). Nå men vi kom godt af sted og sikkert ned i SF. Vi havde valgt at bo de første to nætter på det mest hyggelige lille boutique hotel i området Presidio Hights. Det smukkeste område med flotte og meget store huse. Den første dag gik med gode lange gå ture i området og besøg på nogle af de ret lækre legepladser parkerne kan tilbyde.


Noget af det første der ramte os var, hvor hyggelig, ren og grøn byen er samt rolig. Men det er nok også hurtigt opgraderet, hvis man sammenligner med New York, hvor der nok er et par parker, men skraldet flyder, alle har kronisk travlt og altid for sent på den, trafikken er kaotisk og larmende og nogle steder er husene så høje, at sollyset aldrig rammer gaderne. Her er lys og luft og evigt pragtfulde udsigter, om det så er til vandet, Alcatraz, bjergene eller “bare” de vilde bakkede gader.

Dernæst er der alle de smukke og charmerende viktorianske huse, som imponerer os. Jeg har da også fundet mig et par drømmehuse på min vej rundt i byen.. Dette her på Lombard Street ønsker jeg mig ret meget:


Mandag lejede vi cykler og cyklede over Golden Gate Bridge. Emil og Nanna har ikke cyklet i et år, hvis man altså lige undlader at tælle forrige uges mountain bike tur med, og de var virkelig seje. Nanna sang det meste af vejen mens hun cyklede, fordi hun var så glad for at cykle igen. Fra Golden Gate Bridge cyklede vi videre hen til en hyggelig lille by, der hedder Sausalito (meget sydfransk hyggelig), hvorfra vi kunne tage færgen tilbage til SF og Fishermann’s Wharf. Da vi kom i land fandt vi en cafe og fik en tidlig aftensmad inden vi besteg den ene høje bakketop efter den anden – på cykel. Jeg behøver vist ikke at nævne, at vi alle faldt ret hurtigt i søvn den aften.Tirsdag skulle vi videre til et andet hotel i byen, hvor vi skulle mødes med mormor, morfar, moster og kusine Caroline. Gensynsglæden var ret stor, og skønne miss lille C har ikke veget sig et sekund fra Emil og Nanna som også stor forguder hende.


Sammen med dem har vi kørt i sporvogne, gået byens mange forskellige områder tynde samt leget i poolen på hotellet. Torsdag tog Emil, Michael, min søster og jeg til Alcatraz, og det var en stor oplevelse for os alle – og også lidt uhyggelig når vi både så de små celler samt hørte om nogle af de forsøgte og blodige fange flugter derfra. Senere på dagen lod vi mormor og morfar om de tre børnebørn alt imens min søster, Michael og jeg tog på en længere gå tur op til Alamo Sqaure, hvor introen til “Full House/Hænderne fulde” er optaget. Der er en storslået udsigt over byen, og ikke mindst de smukke huse i området.

Vi har helt sikkert ikke set alt der at se i SF, bl.a. så vi ikke Walt Disney Museet, som skulle være ret interessant, og i den mere bløde afdeling, skulle vi også have været på toppen af Macy’s på Union Square og spise på The Cheesecake Factory, som udover skønne kager også kan tilbyde en smuk udsigt udover byen. Men så har vi en ret god undskyldning for at komme igen ☺️

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s