Her fire uger efter

oy

Vi har været tilbage i New York i lidt mere end fire uger, men det er fire uger siden, Emil og Nanna startede i deres skole igen. Det har været med blandede følelser, at skolen nu skulle indtages igen, men seje som de er, vidste de begge godt, at det er sådan hverdagen hænger sammen.

Da vi var hjemme på ferie i Danmark, fik både Emil og Nanna lov til at være med i deres klasser, så de ved, hvad de skal tilbage til til december. For Emil var det enormt rart at vide, at han på ingen måde er glemt, og at de alle glæder sig til at have ham tilbage igen. Jeg har vist også nævnt det et par gange før, men han forlod den absolut bedste klasse, hvor sammenholdet blandt både børn (piger som drenge), lærere og forældre er ret unikt, og det var altså ret hårdt at skulle forlade.

Nanna kendte ikke sin klasse i Danmark, men nåede at blive indskrevet i en klasse. Hendes klasse har hele tiden medregnet hende som én af pigerne, hun havde bare lige noget hun skulle ordne i New York først. Så da hun troppede op på første skoledag i hendes klasse i Danmark, var hun allerede mere end inkluderet i den samlede flok. Det var ret rørende for mig at opleve, og for Nanna en skøn modtagelse. Nanna oplevede i 2 1/2 uge, hvad det vil sige at gå i en dansk folkeskole, og især frikvarterne med fri leg i skolegården og på legepladsen var en stor oplevelse for hende.

Det var derfor også lidt med blandede følelser, at jeg afleverede dem i en amerikansk skole igen med uniformerede vagter ved indgangen til skolen, og tilstedeværelsen af disse både når vi møder om morgenen samt når jeg henter igen om eftermiddagen, ét frikvarter midt på dagen i en lukket skolegård, løbende læse- og matematik tests, og så en ekstra time på det daglige skoleskema (de går i skole fra 8.20-15.20). Vi bliver aldrig de forældre, der kommer til at brokke os over lange skoledage i Danmark, ha ha.

Men her fire uger efter er de mere end faldet godt til i skolen igen. For første gang i går talte Nanna til sin lærer, og sammenlignet med sidste år, hvor der gik 8 måneder, er det virkelig én af de succeser der skal fejres. Lærerne roser dem for at følge godt med i timerne, og hverken Emil eller Nanna har noget imod når de skal tage tests men synes tværtimod, at det er ret sjovt. Så selvom en skoledag i USA er markant anderledes end en skoledag i Danmark er de faldet ret godt tilbage i skolehverdagen her.

Meeeen, de glæder sig nu begge to til at komme tilbage til deres skønne skoleklasser i Danmark og til lidt flere frikvarterer 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s