Min fremtid, del 2

Aalborgs bedste iskaffe

Som jeg løftede lidt af sløret for i sidste uge, så har jeg kastet mig ud i et liv som selvstændig efter mange år på arbejdsmarkedet med fast løn, betalte børns sygedage, betalt ferie og god pensionsordning. Det har tidligere været enormt angstprovokerende for mig at skulle slippe ud af det sikkerhedsnet, når jeg i korte øjeblikke har overvejet livet som selvstændig. Men lige pludselig var tiden den helt rigtige for mig, og selvfølgelig også for Michael, som jo også helst skulle være med på, at vi ændrer vores fælles faste indkomster til én fast og én i en lidt mere slingrende kurs.  Heldigvis er jeg godt gift, så Michael er mere end med på, at mine drømme nu skal indfries og forfølges. Han er da også blevet udnævnt til både formand for bestyrelsen OG økonomichef i min lille enkeltmands-geschäft, så lige på den konto sover han vist ganske roligt om natten. Èn af de mange andre drømme, jeg har gået og tumlet med over længere tid, har været at springe ud som selvstændig tekstforfatter og korrekturlæser. Altså udover yogaen, som også kommer til at fylde en del af mine arbejdstimer fremadrettet. Da vi boede i New York startede jeg på en online korrekturlæseruddannelse på dansk, så nu mangler jeg bare et kommakursus og en eksamen, før jeg kan kalde mig eksamineret korrekturlæser. Jeg satser på, at det efterfølgende vil kunne kaste et par opgaver af sig. Men inden da, kommer jeg unægteligt til at tilbringe mange af mine vågne timer på en kaffebar. Jeg har faktisk altid stornydt at tilbringe min tid på den måde, både alene men så sandelig også i selskab med de bedste i mit liv. Mine børn har også en forkærlighed for netop det koncept, som på ingen måde blev mindre efter 17 måneder i New York med det mest lækre udvalg på tætteste hold. De fik således også ret hurtigt deres personlige favoritter i New York, som de ofte fortæller os, at de savner (det gør forældrene også..). Fremover bliver det heldigvis meget mere legalt for mig at tilbringe mange af mine (arbejds)timer på en kaffebar og tilmed blive betalt for at sidde der, for jeg har landet, hvad jeg selv vil kalde, min drømmeopgave. Min første aftale som freelance tekstforfatter 🤗 Jeg har endnu ikke tørret smilet af mit ansigt eller fået armene ned, og jeg er faktisk sikker på, at der går længe før det (smilet) forlader ørehøjden (hvis det altså er et ord, men jeg tror, I forstår, hvad jeg mener 😄). Fremover skal jeg hjælpe UNOkaffebar i Hjørring og Fru Ronne i Aalborg med at formidle lækkerhed i en kop via de sociale medier. Derudover skal jeg skrive månedlige blogindlæg/nyhedsbreve samt være med til at formidle nye spændende tiltag, som endnu ikke er færdigkværnet. Men det bliver de, og det bliver SÅ godt. Derfor vil jeg ofte være at finde i den lille hyggelige og meget hjemlige Fru Ronne med computeren tændt foran mig og i selskab med byens bedste kaffe (prøv deres iskaffe, hvis du er på de kanter, det vil du ikke fortryde), byens største te-udvalg, lækker musik i højtaleren og så ikke mindst duften, der hele tiden ændrer sig i takt med, at de forskellige kaffebønner bliver kværnet eller nye tesorter bliver fyldt i poser.Jeg er mere end storsmilende over, at lige præcis denne opgave bliver min første, for her er virkelig et produkt og et koncept, jeg i forvejen er på toppen over. Hvor heldig har man lige lov at være. Efter sommerferien skal jeg i gang med at lure mit netværk efter i sømmene, for der skal gerne lidt flere opgaver i hus, men indtil videre, er det her den bedste start, jeg overhovedet kunne få i begyndelsen af min freelance karriere. Og selvom jeg på intet tidspunkt har været skræmt over at springe ud som selvstændig (altså efter beslutningen blev endeligt taget), så er det da bare ekstra skum på cappuccino’en, at jeg allerede har fået kontrakt på min første (drømme)opgave.Og forresten, følg endelig UNOkaffebar og Fruronnebyunokaffebar på Instagram og Facebook. Eller endnu bedre, drik din næste kaffe én af de to steder

2 thoughts on “Min fremtid, del 2

  1. Milena siger:

    Mamse, er altså hamrende stolt af dig! Du er godt gift, du rocker dine drømme, du er den jeg kender, der laver den smukkeste solhilsen, du lander pt. de mest velsmagende aftaler i din geschäft, og så har du fået tiltusket dig byens bedste økonomichef 🙂 Jeg er vild med dig, og jeg er vild med, at du er min veninde! Glæder mig til snart at se dig igen! Jeg kaster gerne mine ikke eksisterende yoga skills i din retning, når vi ses 🙂 Kram ❤

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s