Til de der undrer sig…

…over, hvad vi bruger vores penge på, især her i december, så følg med her


Altså udover at sende nogle penge efter nødhjælp i Syrien, så køber vi gaver til lærerne, som i gavekort til Barnes and Noble (stor boghandel). Man kunne også nøjes med at smide lidt dollars i en kuvert, skrive et bette julekort og så afsted. Men jeg er fortsat i proces med at blive amerikaner, så mit hoved har lidt svært ved at forstå, at det er noget af det mest normale, at man giver lærerne penge i julegave. Derfor gavekort, håber nu bare ikke, at de bliver fornærmede over det. 

Nanna derimod har virkelig taget amerikanermentaliteten til sig og smider om sig med superlativer og skamroser alt og alle så snart hun ser sit snit til det. Således ser julekortene til hendes to skønne lærere ud:


Nå ja, og så fejler selvtilliden vist heller ikke noget. 

Resten af lærerstaben får cupcakes, småkager, frugt og chokolade. 

Men nu er vi langt fra færdige med at bruge penge, for der er en lang række ansatte her, hvor vi bor, og de skal også have del i vores dollars. Vi kunne prøve at undlade, men frygten for, at de stopper med at holde dørerne for os, undlader at fortælle når der er kommet pakker og dagligvarer, ikke længere vasker fortovet i kemikalier for at fjerne hundetis og stanken derfra (især i sommervarmen) eller hælder (lidt flere) kemikalier i poolen mens vi svømmer er altså for stor til vi tør undlade julegratialet til de ansatte. Så vi finder da lige den gode side af $500 frem fra portemonnæ’en og fordeler med glad hånd. Der er med garanti mange, der giver meget mere, og i en dansk kontekst er det her jo absurd mange penge, men vi må også bare acceptere og anerkende, at det er sådan landet et skruet sammen. Vi giver dem ikke løbende drikkepenge, det får de i stedet for én gang om året. 

Fritidsinteresser er nærmest et kapitel for sig. Michael og jeg vil meget gerne, at de går til mindst én sportsgren. Nanna startede med at sige, at så ville hun gå til ridning, og i udgangspunktet skal vi ikke være de forældre, som begrænser dem i at dyrke den sport de mest har lyst til, men ridning alligevel, i New York. Det blev et nej herfra. Hun blev så enig med sig selv om, at det skulle være gymnastik. Det blev til gengæld et stort og rungende ja herfra. Vi fandt en gymnastikhal med undervisning én time hver torsdag. Og hold nu godt fast, det giver vi $127 for, OM måneden. Der er ikke diamantbelagte redskaber ej heller følger der funklende gymnastikdragter eller OL-vindende trænere med. Men Nanna er glad, og så er vi glade. Emil går til indendørs fodbold. Vi har købt ind for 10 gange til små $160, hvilket er billigt ud fra et amerikaner perspektiv. Seneste idrætsgren på to-do hverdagslisten er svømning. Begge børn, fem gange svømning, $350. Men så får de også lektier for, så vi øver tørsvømning hjemme på stuegulvet fem minutter hver dag…

Glade dejlige jul, i år er der ikke råd til fugl

4 thoughts on “Til de der undrer sig…

  1. Marianne Mellergaard siger:

    Det var dog en fantastisk skik😃….julegaver til lærerne! Nu har man hørt det med😱…..tag I bare den med hjem😉
    Rigtig glædelig jul og godt nytår her fra mig…..som det endelig lykkedes nogle af baktusserne i 2.b at få overmandet….hjem under dynen – det er det danske lærere får til jul..😂😂
    Mange kærlige hilsner til dig og Emil – og resten af familien.

    Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s