One World Trade Center

Én af de gode ting ved at have gæster (altså ud over hvor dejligt det er at se dem igen!) er, at vi kommer ud at se lidt seværdigheder. Vi har desværre en tendens til at dykke godt ned i hverdagen og dyrke det meget nære her i Williamsburg. Så da min søster for en uge siden var på besøg, og hun ytrede ønske om en tur til toppen af One World Trade Center tog det os ikke mange sekunder at stemme i og få bestilt billetter. Vi bestilte billetterne hjemmefra for at slippe for billetkøen ved indgangen. Der var nu fortsat kø til sikkerhedskontrollen, hvor sikkerheden er meget lig den man møder i lufthavnen. Jeg måtte dog gerne beholde både vandflaske og min tube håndcreme – vigtige sager på 102.etage 😉

Inden vi dog kunne komme så langt gik vi igennem en art tunnel, hvor væggene er omgjort til skærme, som viste opførelsen af One World Trade Center samt interviews med bl.a. entreprenører m.fl.


Ved elevatorerne blev vi anvist til en elevator, som skulle føre os på til 102.etage. Jeg havde hørt på forhånd, at det var en ret vild tur. Jeg vidste egentlig ikke helt, hvad jeg skulle forvente, og jeg skal da også indrømme, at den var lige dele vild og spoky. Samt giver propper i ørerne. Væggene er også her omgjort til skærme, som viser opførelsen af New York frem til i dag. Det var ret fedt lavet, så nyd turen (og husk tyggegummi) hvis du skal en tur derop.

Efter elevatorturen blev vi modtaget af én af de ansatte, som beder os tage plads foran en stor sort skærm. Da alle er vel på plads, og børnene er sikret plads på første parket, starter endnu en film om New York. Da den slutter, bliver de sorte skærme løftet op og foran vores fødder er dele af Manhattan, Brooklyn og Queens. Det var vildt flot, men jeg skal da gerne være den første til at indrømme, at jeg også blev lidt svimmel, er ikke super glad for højder og indtil det her tidspunkt havde vi ikke nogen fornemmelse for, hvor højt oppe vi egentlig var.


Vi bliver ledt en etage ned, hvor der er en 360 graders view over New York og New Jersey. Vi var super heldige med vejret, for der var ikke en sky på himmelen, så vi kunne se ret langt. Det hele blev dog en smule mere spændende, da et fly flyver ret direkte mod os for én af indflyvningsruterne drejer åbenbart af ikke langt fra toppen af tårnet. Efter vi så det, var der et par af familiemedlemmerne, som gerne ville (sikkert) på landjorden igen.. 😊

Vi har fortsat en tur i Empire samt Rockefeller til gode, så jeg kan ikke rigtigt sammenligne One World Trade Center med udsigten fra de to andre, men jeg kan virkelig anbefale en tur i OWTC. Om end ikke andet, så for en vild tur i elevatoren. På vej ned bliver der vist, at man flyver på ydersiden af tårnet hele vejen. Spoky og vildt.

One thought on “One World Trade Center

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s