Første skoledag… et år senere

start

Så har vi igen haft første skoledag på amerikansk jord, og den var mildest talt meget anderledes end sidste år. De fleste af jer kan sikker også huske et par følelsesladede indlæg i den sammenhæng. Det er til dato også topscorerne over mest læste indlæg. Hvis du ikke har læst dem eller ønske at genlæse dem kan de findes her og her. Puha, det var virkelig en hård dag for os alle fire, og jeg glemmer aldrig den følelse og de tanker der rumsterede gennem vores hoveder den dag – vi var begge overbevist om, at vi burde have modtaget prisen som årets dårligste forældre. Vi har endnu ikke modtaget nogen pris for noget, så der er forhåbentlig så meget andet godt vi må have gjort for at opveje den dag, vi sendte vores børn i skole.. I New York.

Det er faktisk lige præcis et år siden i dag på denne dato. Der har været meget gråd siden (mest børnene) men heldigvis endnu mere latter og store oplevelser, som forhåbentlig har rodfæstet sig solidt i begge.

I går havde de så igen første skoledag, og det var en helt anden dag for alle parter. Der blev smilet og vinket, for gensynet med skønne lærere og skolekammerater vejede alligevel tungere end afskeden med os. Så Michael og jeg gik gladeligt hånd i hånd derfra til nærmeste cafe og en dejlig kop kaffe og te i solen mens fremtiden blev vendt. Åh ja, sidste år sad vi hulkende (armen altså, vi må have været et ynkeligt syn 😂) på en bænk i parken og havde mest lyst til at stikke tilbage på skolen og snuppe ungerne med os på et fly tilbage til Danmark (enkelt billet vel at mærke). I går derimod sad vi og talte om, hvor meget vi nyder at være her, hvor meget vi kommer til at savne vores liv her samt hvordan vi ønsker vores hverdag skal se ud, når vi flytter tilbage til Danmark. Meget anderledes end sidste år.

Efter cafe hyggen måtte Michael tilbage til grunden for vores tilstedeværelse her, sit arbejde, og jeg besluttede mig for, at jeg hellere måtte brugen dagen på noget af det, der gør mig godt nemlig en times barre træning efterfulgt af halvanden times fodspa MED indbygget massage i stolen.. Nogen spurgte mig i Danmark om jeg savner at arbejde, hvortil jeg var lidt sen til at svare, men i dag kan jeg ret kontant sige; nej, jeg savner ikke at arbejde medmindre jeg kunne tjene penge på at have mig en dag som i går og det kan kaldes arbejde, så starter jeg gerne i morgen, ha ha.

Selvom jeg kunne have siddet i massagestolen i flere timer mens nogen nussede om mine fødder, varer sådan en skoledag i New York ikke for evigt, så jeg måtte hellere (på mine yderst fine og bløde fusser) stikke op og hente Emil og Nanna. Begge børn var mega glade efter en god første skoledag, og vi smuttede videre i parken til leg med et par stykker fra deres klasser.

Eftermiddagen blev videre spenderet i vores have sammen med en skøn flok søde mødre og deres børn. Selvom alle var danskere fortsatte snakken på engelsk, og det er altså lidt sødt, at i leg taler børnene ofte engelsk med hinanden. Jeg tror ingen af os kunne have ønsket en bedste 1. skoledag, og der gik da heller ikke mange minutter fra der blev sagt godnat til begge børn sov tungt og godt.

Ak ja, inden det hele bliver for rosenrødt og lidt for perfekt kan jeg fortælle, at Nanna ikke ville i skole i morges, græd da jeg skulle sige farvel, og at hun gik fik lov til at gå med sin tidligere engelsk lærer op til hendes kontor inden skoledagen skulle starte. Grunden til Nanna’s frustrationer her morgen, bunder desværre nok i, at hun havde lovet at fortælle sin nye lærer om, hvad hun lavede i går eftermiddags. Eftersom det var ene gode ting, forestillede jeg mig ikke, at det ville blive noget problem her til morgen. Men, hun har fortsat en ide om, at hun ikke (som i IKKE!) taler med lærerne i skolen kun børnene. Det har hun ingen planer om at ændre, og så bliver det måske lidt ekstra svært når lærerne rigtig gerne vil lære hende lidt bedre at kende, og det måske kræver lidt tale fra hendes side. Så nu er jeg spændt på at hente om nogle timer, for jeg håber virkelig, at den søde lille dame er kommet på andre tanker i løbet af dagen, for så bliver det bare alt andet lige en sjovere skoledag for hende.

I hører nærmere 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s